Vaccinatiecentrum op volle kracht in tweede week kerstvakantie

Gepubliceerd op donderdag 23 december 2021 10.20 u.
Om de epidemie, en meer bepaald de omikronvariant, te vertragen, zet het vaccinatiecentrum een versnelling in. Alle inwoners van 18 jaar en ouder zouden tegen 18 januari hun boosterprik gehad moeten hebben.

Er zijn de voorbije maand al meer dan dertigduizend boosterprikken gezet. Tegen het jaareinde zal 40% van de Genkenaren aan bod zijn gekomen.

Het interval tussen de tweede vaccinatie en de booster is intussen teruggebracht van zes naar vier maanden voor wie met Pfizer ingeënt is. Daarom moet de vaccinatiecampagne voor de brede bevolking een tandje bijsteken. Recente, grootschalige studies tonen het belang daarvan aan. Hoewel er nog veel onzekerheiden zijn over de nieuwe omikronvariant, is het wel bewezen dat een extra vaccinatie de epidemie kan vertragen, en dat is cruciaal om de zorgsector niet te overbelasten.

Op 21 en 22 december werden 26.000 uitnodigingen verstuurd. Daardoor zal het vaccinatiecentrum tijdens de tweede week van de kerstvakantie opschalen naar volle capaciteit. Dat betekent dat er op vijf lijnen dagelijks twee- tot drieduizend prikken worden gezet. Dat zal voor iedereen gebeuren met het vaccin van Moderna.

Tegen 18 januari 2022 zullen alle achttienplussers van Genk, As en Zutendaal hun boosterprik hebben gehad.