Herfstprik COVID-19 vanaf 12 september

Gepubliceerd op woensdag 17 augustus 2022 15.02 u.
De Vlaamse vaccinatiecentra maken zich klaar om de brede bevolking een herfstvaccinatie aan te bieden. Vanaf september zullen alle volwassen een uitnodiging voor vaccinatie tegen COVID-19 krijgen. Het vaccinatiecentrum in de Limburghal start met de herfstprik op maandag 12 september.

De COVID-vaccins bieden een goede bescherming tegen een ernstig verloop van COVID-19 en vermindert de kans op ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden. De bescherming neemt echter af na verloop van tijd. De voorbije jaren hebben ons geleerd dat COVID-19 in de herfst- en wintermaanden sterk kan opflakkeren.

De herfstvaccinatie wordt aanbevolen voor inwoners boven de 65 jaar, personen met een verzwakte immuniteit of risicofactoren en zorgprofessionals. Ook huisgenoten van kwetsbare personen en zwangere vrouwen laten zich best vaccineren. De overige bevolking (18+) krijgt ook een vaccin aangeboden om hun persoonlijke bescherming opnieuw te versterken.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een herfstvaccinatie is een wachttijd van ten minste 3 maanden na je laatste COVID-19 vaccin aanbevolen. Elke volwassen inwoner (18+) van Eerstelijnszone Kemp en Duin (As, Bree, Genk, Oudsbergen of Zutendaal) ontvangt vanaf eind augustus een uitnodiging. Via deze uitnodiging kan je vanaf begin september een afspraak vastleggen, online of telefonisch.

Vaccinatiecentrum Limburghal

Alle inwoners van de eerstelijnszone - dus ook die van Bree of Oudsbergen - kunnen vanaf begin september, net zoals inwoners van As, Genk of Zutendaal, terecht in vaccinatiecentrum Limburghal te Genk.

Het callcenter van de Limburghal is elke werkdag tussen 9 en 12 uur bereikbaar op 0800 93023.